FAQ
Hieronder vind je de meest gestelde vragen in mijn praktijk. Staat jouw vraag er toch nog niet bij? Stuur me gerust een mailtje of bel me op voor meer info.
1. Hoe vaak moet ik komen bij een therapeutische sessie?
Hoe vaak is moeilijk te voorspellen; alles hangt af van de soort klacht waarmee je langskomt, en hoelang je de klacht al hebt. Acute zaken zijn meestal sneller opgelost dan zaken die al jaren aanslepen.
Standaard wordt er gestart met een intake sessie en 4 vervolgafspraken. Dit met 1 sessie per week. Elke sessie bekijken we hoe het geweest is en wordt de sessie aangepast aan uw noden. Merkt u na 5 sessies totaal geen verschil, dan zal deze soort sessie voor u niet de oplossing zijn. Heeft u sneller dan die 5 weken goede resultaten, dan gaan we afbouwen volgens de noden van uw lichaam.
2. Wat als ik de verkeerde soort therapeutische sessie heb gekozen?
Geen probleem! Als ik tijdens het bespreken van je klachten denk dat een andere sessie geschikter is zal ik dit zeker vermelden en uitleggen waarom. De uiteindelijke keuze van sessie blijft bij jou.
3. Ik ben al cliënt maar heb last van een nieuw probleem. Moet ik nu terug een intake kiezen?
Terug een intake sessie inplannen is handig omdat we tijdens deze sessie meer tijd hebben om goed te kunnen achterhalen wat het probleem is. Maar als je al eerder bent geweest voor een therapeutische sessie betaal je gewoon de prijs van een vervolgsessie.
4. Wat kan ik best doen voor de sessie?
Zorg dat je niet te zwaar eet voor een sessie, en ga best nog eerst naar het toilet.
Voorzie makkelijke loszittende kledij. Met acupressuur gebruiken we veel punten op armen en benen dus dan is het makkelijk als je geen spannende kleding aanhebt. Bij een rugmassage wordt de handdoek in de broeksband gestoken, dus altijd handig als je je broek kan losdoen. Natuurlijk is het ook altijd mogelijk om je bovenkleding uit te doen indien nodig.
Beperk armbanden, horloges, kettingen,... Bij tuina en voetreflexologie kom ik voelen aan beide polsen voor mijn diagnose. Verder wordt er ook regelmatig met olie gewerkt en kunnen juwelen lelijk worden als er olie op komt.
5. Waar let ik op na de sessie?
Belangrijkste is om veel water of kruidenthee te drinken. Door de sessies wordt er veel in beweging gezet, en dus ook de afvalstoffen. Om deze uit je lichaam te krijgen is het belangrijk dat je veel water drinkt. Doe je dit niet is de kans groot dat je hoofdpijn krijgt in de uren na de sessie.
Plan de uren na de sessie niet helemaal vol, maar geef je lichaam de tijd om zich aan te passen en geniet van de innerlijke rust.
6. Wat voel ik tijdens of naast een sessie?
Probeer tijdens de sessie te genieten, en tot rust te komen. Focus je niet op wat je zou kunnen voelen, want dan ben je niet ontspannen genoeg om zelfs maar iets te voelen. Soms voel je een warme stroom door hun lichaam gaan, begint je maag te rommelen, of begin je te geeuwen. Dat zijn allemaal tekens dat je lichaam de sessie aanvaard. Voel je niets tijdens de sessie, wilt niet zeggen dat het niet werkt!
Na de sessie kan je het ineens koud krijgen, voel je je heel moe of heb je net veel energie. Dit is zeer persoonsafhankelijk en dus moeilijk te voorspellen. Deze reacties komen doordat je lichaam aan het werk is gegaan om terug zijn balans te zoeken en dat kost veel energie.
De dagen na de sessie kan het zijn dat je klachten erger worden of kort beter worden. Dit is beide heel normaal. Zijn de klachten de eerste dagen erger, kan dit de eerste 2 à 3 sessies voorvallen, daarna is dit meestal voorbij. Zijn de klachten eventjes beter en dan terug naar af, zijn we op de goede weg maar zijn er meer sessies nodig. Je zal merken dat na elke sessie de klachten nog verbeteren en dat het langer goed blijft. Het aantal dagen dat je goed blijft is ook onze leidraad om de sessies af te bouwen. Doel is om te behandelen voordat de klachten terug zijn.
7. Moet ik geloven in de Chinese geneeskunde?
Nee, je moet er niet in geloven! Chinese geneeskunde is sterk genoeg om dingen in gang te zetten, ook al geloof je het niet. Maar jezelf open zetten en de behandeling aanvaarden, zorgt ervoor dat je beter en sneller resultaat zult ervaren.
8. Doen de therapeutische sessies pijn?
Voetreflexologie: doet standaard niet pijn, maar er kunnen wel gevoelige plekken zijn op de voeten. Dit is een indicatie dat er met het overeenkomstig gebied (energetisch) iets mis is en moeten we dit een beetje meer aandacht geven.
Tuina: Meridiaanpunten kunnen soms zeer gevoelig zijn als er op geduwd wordt, of lijkt het alsof ik zeer hard duw terwijl ik maar net mijn vinger erop leg. Je zal merken dat deze pijn wegtrekt in de volgende minuten dat ik erop masseer. Kom je voor fysieke klachten van rug, nek, bekken, ledematen,...wordt er ook gemobiliseerd en gemanipuleerd. Dit kan wel pijnlijker zijn tijdens de acties.
Ooracupunctuur: Het zijn zeer kleine naaldjes die even prikken als ze gestoken worden, maar eens ze diep genoeg zitten is de pijn onmiddellijk weg. Sommige mensen ervaren tijdens de sessie een raar gevoel in de oor en hoofd, maar dit is normaal en verdwijnt na de sessie.
Cupping: Cupping op gespannen spieren kan pittig zijn, maar is eerder een deugddoende pijn omdat je ook ervaart hoe alles wordt losgetrokken. Dit geeft verkleuringen op de rug, die echter niet pijnlijk zijn. Na de sessie voel je soms een warme gloed, of een beetje licht in het hoofd. Dat is omdat er ineens meer bloed kan stromen door de spieren en naar je hoofd. Na enkele minuten is je hoofd terug helder, de warmte duurt soms enkele uren.